Met de gevoelsthermometer kan je je gevoelens registreren en er taal aan geven. Op deze manier kan je opvolgen hoe je je voelt in een bepaalde situatie. Zo krijg je er beter zicht op en kan je er ook over communiceren, bijvoorbeeld met een hulpverlener.
Met de gevoelsthermometer kan je (gratis) gevoelens registreren en er taal aan geven.
Zo kan je opvolgen hoe je je voelt in een situatie. Je krijgt hier beter zicht op en kan er later ook over communiceren met iemand, bijvoorbeeld met een hulpverlener.
Je kan in de gevoelsthermometer swipen (naar links en naar rechts) om je vorige registraties te bekijken.
Daarnaast kan een hulpverlener - als jij dat wil - opvolgen hoe je je voelt via een dashboard (betalend) om je zo beter te kunnen begeleiden. Je hulpverlener kan ook specifiek voor jou en per gevoel concrete tips op maat van jou situatie doorgeven.
Klik op de afbeeldingen om te vergroten.
‘Helder’ heeft drie betekenissen:
Deze app of website is hierop gescreend en is OK.
‘Toegankelijk’ heeft drie betekenissen:
Deze app of website is hierop gescreend en is OK.
‘Betrouwbaar’ heeft drie betekenissen:
Deze app of website is hierop gescreend en is OK.
Het is niet evident om apps of websites in je begeleidingspraktijk te integreren. Inspirerend materiaal hiervoor vind je in de mediatheek van www.onlinehulp-vlaanderen.be.
Youri van De Cocon getuigt over het gebruik van gevoelsthermometer
Bij de gevoelsthermometer is een uitgebreide overzichtelijke handleiding voor de hulpverlener beschikbaar van zodra je geregistreerd bent.
"Ik gebruik het nu bij een 10-tal cliënten, variërend van lagere schoolleeftijd tot pubers. Ik overloop meestal met de jongere alle functies en emoties van de app. Daarna bespreken we de wederzijdse verwachtingen. Voor mij persoonlijk geeft dit een meerwaarde omdat ik het gevoel heb dichter bij de leefwereld van mijn cliënt te staan. Als psycholoog/psychotherapeut creëer je op één of andere manier toch een artificiële context. Het is niet voor alle jongeren zo evident om binnen het kader van de therapeutische gesprekken bepaalde topics aan te kaarten. Nu is ‘mijn lijn’ veel korter. De berichtenmodule biedt ook zeker opportuniteiten om het thema ‘grenzen’ aan te snijden. Ik leg mijn cliënten uit dat ik dagelijks een 2 of 3-tal keer het dashboard check maar dat ik niet ‘on demand’ beschikbaar ben. Dat verschil moet voor hen ook duidelijk zijn."
Barbara Verbeek
psycholoog - psychotherapeut
"Naast het opvolgen van hoe mijn cliënt zich voelt, is het voor mij nog een aanvullende meerwaarde dat je in de opmerkingen die je cliënt noteert patronen kan ontdekken: wat maakt haar blij, wat zijn moeilijke onderwerpen, komen er patronen uit het verleden naar voor,...
Het feit dat ik dit al kan zien bij het voorbereiden van de therapie-sessie maakt dat ik tijdens de sessie onmiddellijk to the point kan gaan.
Een aanrader!"
Helga Nulens
Klinisch psycholoog
Als professional kan je in de betalende versie de gevoelsthermometer van je cliënten opvolgen via een dashboard. Meer info op de website