Over promomateriaal

Je wil helpen om online-apps.be bekender te maken via elektronische nieuwsbrieven of sociale media?

Dat vinden we fijn.

Alvast bedankt.

Algemene beelden van onlinehulp-apps.be

Een impressie van het doorstart-event van www.onlinehulp-apps.be op 23 september 2021 in Gent

Promokaartjes

PROMO - A4-PAGINA's

Op deze A4-pagina kan je concrete apps of websites voor je cliënt vermelden en meteen hebben ze alle info om de website www.onlinehulp-apps.be te bereiken.

Download hier de gekleurde versie of de witte versie

PROMO - A5-KAARTJES

Op deze A5-kaartjes kan je concrete apps of websites voor je cliënt vermelden en meteen hebben ze alle info om de website www.onlinehulp-apps.be te bereiken.

Download hier de gekleurde versie of de witte versie

PROMO - 'VISITEKAARTJES'

Op deze 'visitekaartjes' kan je concrete apps of websites voor je cliënt vermelden en meteen hebben ze alle info om de website www.onlinehulp-apps.be te bereiken.

Download hier de gekleurde voorzijde of de witte voorzijde of de gekleurde achterzijde of de witte achterzijde.

Bericht voor een elektronische nieuwsbrief

Gescreend en goedgekeurd: apps en websites voor welzijn en geestelijke gezondheid

Ben je als burger of sociale professional de weg kwijt in het oerwoud van apps en websites voor welzijn en geestelijke gezondheid?

Een team van experten uit wetenschap en sociaal werk heeft het aanbod doorgelicht. Op onlinehulp-apps.be bundelen ze gescreende apps en websites die je kan inzetten in hulp, zorg en dienstverlening.

Lees er meer over op onlinehulp-apps.be/over

Berichten voor sociale media

Klik om naar de Facebookpagina van onlinehulp-apps.be te gaan.

Like onze pagina en stuur onze berichten door

Klik om naar de Instagrampagina van onlinehulp-apps.be te gaan.

Like onze pagina en stuur onze berichten door

Perstekst

PERSBERICHT – 20 april 2021

Gescreend en goedgekeurd: vijftig apps en websites voor welzijn en geestelijke gezondheid

De nieuwe website onlinehulp-apps.be scheidt het kaf van de koren in het grote aanbod aan apps en websites voor welzijn en geestelijke gezondheid. Het team achter onlinehulp-apps.be wil daarmee sociale professionals én het grote publiek de weg wijzen naar geschikte en betrouwbare onlinehulp.

Dagelijks verschijnen er nieuwe apps en websites die bedoeld zijn om welzijn of geestelijke gezondheid te behouden of te verbeteren. De makers van onlinehulp-apps.be hebben het aanbod zorgvuldig gescreend op negen criteria, met de focus op helderheid, toegankelijkheid en betrouwbaarheid. Ze groeperen de geselecteerde apps en websites nu in een handige overzichtswebsite, met telkens een vermelding van opvallende sterktes en aandachtspunten.

Het doel is om op die manier slechte apps en websites te weren – bijvoorbeeld apps die het niet nauw nemen met privacy. “We kregen vaak twee bedenkingen: ’we kennen die apps niet’ en ‘we weten niet of die onlinehulp wel kwaliteitsvol is'. Op beide vragen biedt onlinehulp-apps.be een gebruiksvriendelijk antwoord”, zo stelt projectverantwoordelijke Philippe Bocklandt (Arteveldehogeschool). “We geven burgers én professionals de kans om snel degelijke apps en websites te vinden.”

Vandaag bevat de website al vijftig gescreende apps en websites. Tegen eind augustus zullen er tachtig beschikbaar zijn.

Onlinehulp-apps.be is bruikbaar voor zowel burgers als professionals. Aanbieders van apps en websites krijgen de kans om hun tool te laten screenen en via dit kanaal kenbaar te maken.

Initiatiefnemers

Onlinehulp-apps.be is een project van de Arteveldehogeschool, Howest, In4care, Online-hulpverlening.be, SAM, steunpunt Mens en Samenleving, Te Gek!?/Steunpunt Geestelijke Gezondheid, Thomas More hogeschool en de UC Leuven-Limburg.

Het project wordt begeleid door 75 organisaties en ondersteund door het Vlaams Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) en het Departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin.

Meer info

Info over screeningskader: www.onlinehulp-apps.be/screeningskader