Over promomateriaal

Je wil helpen om online-apps.be bekender te maken via elektronische nieuwsbrieven of sociale media?

Dat vinden we fijn.

Alvast bedankt.

Algemene beelden van onlinehulp-apps.be

Bericht voor een elektronische nieuwsbrief

Gescreend en goedgekeurd: apps en websites voor welzijn en geestelijke gezondheid

Ben je als burger of sociale professional de weg kwijt in het oerwoud van apps en websites voor welzijn en geestelijke gezondheid?

Een team van experten uit wetenschap en sociaal werk heeft het aanbod doorgelicht. Op onlinehulp-apps.be bundelen ze gescreende apps en websites die je kan inzetten in hulp, zorg en dienstverlening.

Lees er meer over op onlinehulp-apps.be/over

Berichten voor sociale media

Klik om naar de Facebookpagina van onlinehulp-apps.be te gaan.

Like onze pagina en stuur onze berichten door

Klik om naar de Instagrampagina van onlinehulp-apps.be te gaan.

Like onze pagina en stuur onze berichten door

Download quote 1 om op je Facebook- of Instagram te plaatsen

Online hulpverlening

Zoek de app die bij jou past! Wij bieden apps en websites aan op maat van de burger en zijn vraag. https://www.onlinehulp-apps.be/Neem zeker een kijkje op onze website

Download dit beeld om op je Facebook- of Instagram te plaatsen

VIVI maakte kennis met de AppStore

“Online terecht kunnen met al je vragen, zorgen en problemen dat is super! Ik merk dat er nu over veel meer kan gepraat worden dan vroeger. Dat maakt mij heel gelukkig. De AppStore toonde mij dat dit nu ook online kan, op een veilige manier. Daar ben ik fan van!” https://www.onlinehulp-apps.be/ 

Download dit beeld om op je Facebook- of Instagram te plaatsen

KAAT maakte kennis met de AppStore

"Ik ben leidster in de scouts. De AppStore is een centrale plaats waar ik alle apps terug kan vinden. Dit zorgt ervoor dat ik de kinderen en jongeren die daar nood aan hebben makkelijk en veilig kan doorverwijzen."

Download dit beeld om op je Facebook- of Instagram te plaatsen

AN maakte kennis met www.onlinehulp-apps.be

"Samen met je hulpverlener opzoek gaan naar Apps die een meerwaarde kunnen zijn in jouw persoonlijk traject , lijkt me heel boeiend!"

Download dit beeld om op je Facebook- of Instagram te plaatsen

LUKAS maakte kennis met de APPSTORE

www.onlinehulp-apps.be daagt mensen uit om op zoek te gaan naar het antwoord op hun vraag, het luisterend oor waar ze nood aan hebben of naar ondersteuning op maat. De AppStore is er om die zoektocht zo vlot als mogelijk te laten verlopen. De zoekfuncties en de opbouw van deze AppStore proberen zoveel mogelijk helderheid te brengen. Dit viel ook Lukas op!

Download dit beeld om op je Facebook- of Instagram te plaatsen

CHERYL maakte kennis met de APPSTORE

Met de AppStore kan je heel wat tijd besparen. Gedaan met uren scrollen tot je de juiste app hebt gevonden. Gedaan met vijf verschillende apps installeren en weer moeten verwijderen, omdat het toch niet echt is wat je zoekt. De AppStore verzamelt ze voor jou! Ook benieuwd welke betrouwbare apps al te vinden zijn op www.onlinehulp-apps.be

Download dit beeld om op je Facebook- of Instagram te plaatsen

Perstekst

PERSBERICHT – 20 april 2021

Gescreend en goedgekeurd: vijftig apps en websites voor welzijn en geestelijke gezondheid

De nieuwe website onlinehulp-apps.be scheidt het kaf van de koren in het grote aanbod aan apps en websites voor welzijn en geestelijke gezondheid. Het team achter onlinehulp-apps.be wil daarmee sociale professionals én het grote publiek de weg wijzen naar geschikte en betrouwbare onlinehulp.

Dagelijks verschijnen er nieuwe apps en websites die bedoeld zijn om welzijn of geestelijke gezondheid te behouden of te verbeteren. De makers van onlinehulp-apps.be hebben het aanbod zorgvuldig gescreend op negen criteria, met de focus op helderheid, toegankelijkheid en betrouwbaarheid. Ze groeperen de geselecteerde apps en websites nu in een handige overzichtswebsite, met telkens een vermelding van opvallende sterktes en aandachtspunten.

Het doel is om op die manier slechte apps en websites te weren – bijvoorbeeld apps die het niet nauw nemen met privacy. “We kregen vaak twee bedenkingen: ’we kennen die apps niet’ en ‘we weten niet of die onlinehulp wel kwaliteitsvol is'. Op beide vragen biedt onlinehulp-apps.be een gebruiksvriendelijk antwoord”, zo stelt projectverantwoordelijke Philippe Bocklandt (Arteveldehogeschool). “We geven burgers én professionals de kans om snel degelijke apps en websites te vinden.”

Vandaag bevat de website al vijftig gescreende apps en websites. Tegen eind augustus zullen er tachtig beschikbaar zijn.

Onlinehulp-apps.be is bruikbaar voor zowel burgers als professionals. Aanbieders van apps en websites krijgen de kans om hun tool te laten screenen en via dit kanaal kenbaar te maken.

Initiatiefnemers

Onlinehulp-apps.be is een project van de Arteveldehogeschool, Howest, In4care, Online-hulpverlening.be, SAM, steunpunt Mens en Samenleving, Te Gek!?/Steunpunt Geestelijke Gezondheid, Thomas More hogeschool en de UC Leuven-Limburg.

Het project wordt begeleid door 75 organisaties en ondersteund door het Vlaams Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) en het Departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin.

Meer info

Info over screeningskader: www.onlinehulp-apps.be/screeningskader