Favorietenpagina VBSZ De Regenboog Zingem

Ondersteunster kleuter -en lagere school

Voor mijn stage moet ik een favorietenpagina aanmaken.

Ik loop stage op een basisschool, waar kleuter en lager samen zit. Op deze school is het mijn taak om kinderen te ondersteunen die last hebben van een taalproblematiek of behoren tot type 7. Ik geef specifieke ondersteuningen aan deze leerlingen en pas de leerstof aan op hun niveau. Bij de kleuters heb ik ook een aantal kindjes die wat zwakker zijn met hun taal, deze moet ik  zien te motiveren om te spreken en hulpmiddelen zien te vinden die voor hen werken.

Om de twee weken begeleid ik ook een groepje uit het 6e leerjaar die kampen met faalangst, hiervoor werd ook een bundel voorzien die ze samen met mij en een andere ondersteunster  doorlopen. We bieden ook oefeningen, ademhalingsoefeningen... aan die ze kunnen gebruiken wanneer ze last krijgen van hun faalangst.

Naast het begeleiden van leerlingen tijdens de les, loop ik ook toezicht op de speelplaats. Er ontstaan soms wat conflicten tussen de kinderen, hier probeer ik ook altijd te bemiddelen en een oplossing te vinden die voor beide partijen werkt.

Bij leerlingen heersen er altijd vragen die ze niet goed durven stellen aan de juf, de mede-leerlingen... Daarom is het belangrijk dat zij weten waar ze terecht kunnen met hun vragen en er niet voor veroordeeld zullen worden.

Mijn favorietenpagina bestaat dus vooral uit apps en websites die deze leerlingen kunnen helpen en die ze ook zelf thuis kunnen gebruiken. Of die andere leerkrachten, ondersteuners kunnen gebruiken wanneer mijn stage erop zit.