Via een vragenlijst krijg je als student, werkzoekende of werknemer zicht op welke soft-skills belangrijk zijn op de arbeidsmarkt en krijg je je eigen niveau van soft-skills in kaart.
Je kan nagaan welke je sterktes zijn en waaraan je nog kan werken.
Het gaat concreet over deze vaardigheden: interactie, probleemoplossend vermogen, informatieverwerking en persoonsgebonden vaardigheden.
Studenten, werkzoekenden en werknemers (18+)
(jong)volwassenen op de arbeidsmarkt stimuleren om hun professionele ontwikkeling op het terrein van soft-skills verder aan te pakken. Het biedt begeleiders, lesgevers en coaches tools aan om de groei van deze (jong)volwassenen hierin te ondersteunen.
De KYSS-tool omvat:
* een online zelfbeoordelingsvragenlijst die bestaat uit 4 clusters:
* een individueel feedbackrapport
* een groepsfeedbackrapport
* bijhorende ondersteuningsmaterialen.
Klik op de afbeeldingen om te vergroten.
‘Helder’ heeft drie betekenissen:
Deze app of website is hierop gescreend en is OK.
‘Toegankelijk’ heeft drie betekenissen:
Deze app of website is hierop gescreend en is OK.
‘Betrouwbaar’ heeft drie betekenissen:
Deze app of website is hierop gescreend en is OK.
Het is niet evident om apps of websites in je begeleidingspraktijk te integreren. Inspirerend materiaal hiervoor vind je in de mediatheek van www.onlinehulp-vlaanderen.be.
Er zijn 2 versies van de tool, een 'open' en een 'gesloten' versie.
De 'gesloten' versie is deze via de website zelf. Het gebruik van de gesloten versie dient te gebeuren vanuit een management door een organisatie. De organisatie beheert de vragenlijst en alle opties hieromtrent. De organisatie voegt de respondenten toe. Respondenten krijgen vervolgens een mail om zich te registreren en kunnen via hun persoonlijke login de vragenlijst invullen.
Daarnaast is er een open versie die gericht is op het gebruik vanuit een individu. Je kan vrij surfen naar deze versie en kan zonder registratie de vragenlijst invullen.
Op de website is een handleiding terug te vinden voor organisaties die met de tool aan de slag willen gaan. Er wordt geen toelichting gegeven over de open versie omdat deze momenteel enkel ter beschikking wordt gesteld via VDAB en projectpartner Fabrica 360.