In de gratis versie van deze app kan je zo vaak en zo regelmatig chatten met een AI-chatbot als je wil. De chatbot reageert op je input en stelt vragen. Op basis van de inhoud van het gesprek wordt er een vragenlijst klaargezet, waarbij je zelf kiest of je ze invult of niet. Ook worden er suggesties gegeven rond oefeningen die je kunt doen. Deze oefeningen worden door de chatbot begeleid. De app biedt een veilige en anonieme omgeving waarin gebruikers kunnen praten over hun gevoelens, angsten en zorgen.
Wysa maakt gebruik van cognitieve gedragstherapie (CGT), dialectische gedragstherapie (DBT), mindfulness en positieve psychologietechnieken om gebruikers te ondersteunen. De hulp is laagdrempelig en heeft niet de intentie diagnoses te stellen of professionele hulp te vervangen. De tool helpt je waar nodig door naar professionele hulp, of wanneer er acuut risico is (vb. op basis van je verhaal of op basis van de resultaten uit vragenlijsten), word je doorverwezen naar relevante hulplijnen. In de betalende versie kan je ook chatten met een professional en zijn er nog meer oefeningen voor zelfhulp ter beschikking.
Iedereen, vanaf 13 jaar
Emotionele ondersteuning bieden, mentale gezondheid verbeteren, zelfhulpstrategieën aanbieden, toegankelijkheid vergroten, preventie en initiële interventie, stress en welzijn beheren.
Klik op de afbeeldingen om te vergroten.
‘Helder’ heeft drie betekenissen:
Deze app of website is hierop gescreend en is OK.
‘Toegankelijk’ heeft drie betekenissen:
Deze app of website is hierop gescreend en is OK.
‘Betrouwbaar’ heeft drie betekenissen:
Deze app of website is hierop gescreend en is OK.
Het is niet evident om apps of websites in je begeleidingspraktijk te integreren. Inspirerend materiaal hiervoor vind je in de mediatheek van www.onlinehulp-vlaanderen.be.