Huis van het Kind Knokke-Heist

'Knokke-Heist geeft elk kind kansen'

Het Huis van het Kind is er voor elke vraag, elk kind, elke jongere, van in de wieg tot de leeftijd van 25 jaar.

‘Knokke-Heist geeft elk kind kansen’ zette de bakens hiervoor uit dankzij een samenwerking met verschillende partners zoals het basisonderwijs, vrijetijdsaanbieders, welzijnsorganisaties …

Waar acties en activiteiten (zoals de sensibiliseringscampagne op Werelddag van Verzet tegen Armoede, de ontmoetingsplaats ‘De Living’, 'Het Geefplein', de Spelletjesnamiddag …) voornamelijk gericht waren op kinderen tot aan de lagere school, betrekt het Huis van het Kind nu ook de ‘jongeren’ als doelgroep. Het samenwerkingsverband wordt uitgebreid met secundaire scholen en organisaties/diensten die zich specifiek richten tot jongeren.

Het Huis van het Kind sluit ook perfect aan bij het concept van het Sociaal Huis op het Kraaiennestplein. Op één centrale plaats krijg je informatie en verwijst men door als het nodig is.

Meer informatie vind je op https://www.knokke-heist.be/huisvanhetkind 

Help! Ik heb een vraag/probleem, waar kan ik terecht? (voor jongeren)

Hieronder vind je verschillende apps die een antwoord kunnen bieden op jouw vragen/problemen. De medewerkers staan met een luisterend oor voor jou klaar. Je kan er anoniem jouw hart luchten of gewoon een gezellige babbel slaan. Durf praten, want samen sta je sterker!

Help! Ik begrijp mijn kind niet. (voor ouders/opvoeders)

Opvoeden is een groeiproces, een onregelmatig parcours dat je doorloopt samen met je kind. Het is een lange, soms lastige weg die je aflegt met horten en stoten. Een kind wordt geboren zonder handleiding en dat leidt soms tot vragen. Vandaar zijn er verschillende hulpmiddelen in het leven geroepen om deze weg voor jou, als opvoeder, draaglijker te maken. Het vinden van adequate hulp is in een handomdraai gebeurd. Hieronder vind je enkele apps die jouw uiteenlopende noden kunnen opvangen. Om hulp vragen is zeker geen teken van zwakheid, integendeel het vergt veel moed.