CHECKWISE

SOCIALE MEDIA EN MIJN ZELFBEELD

ELP project gesteund vanuit WINGG door de West-Vlaamse CLB's. 

Workshops met het thema sociale media & zelfbeeld gegeven door CLB-medewerkers voor leerlingen. 

Beste leerling, leerkracht, leerlingenbegeleider, ...

Sociale media is alom tegenwoordig in ons dagdagelijkse leven. Het is een onderdeel van de maatschappij van vandaag dat we niet meer kunnen wegdenken. Dankzij sociale media zijn we praktisch altijd en overal bereikbaar. Het is een handig communicatiemiddel om dingen af te stemmen en te bespreken. Heel wat voordelen dus, maar jammer genoeg heeft sociale media ook een keerzijde. Voor sommige mensen zorgt het voor stress, onzekerheid, ... 

Zit jij als leerling met iets? Zoek je info rond sociale media en jouw zelfbeeld? Hieronder vind je een aantal nuttige websites en apps rond sociale media & zelfbeeld. Je kan ook terecht bij je vrienden, je ouders, familie, een leerkracht, een leerlingbegeleider, ....  Ga je liever ergens fysiek langs? Dat kan bijvoorbeeld bij Tejo, JAC of Overkop.

Zit je als leerkracht of leerlingbegeleider met bepaalde vragen rond sociale media en de invloed ervan op het zelfbeeld bij jouw leerlingen? Neem gerust contact op met je CLB-contactpersoon of bijvoorbeeld de consult- en advieslijn van WINGG. 

Projectcoördinator Annemie Mus                      Projectmedewerker Laurence Platteau