Start to sleep biedt hulp bij verschillende slaapproblemen: in- en doorslapen, te vroeg wakker worden, een verstoorde nachtrust hebben als gevolg van piekeren en stress, wensen te stoppen met slaapmedicatie en/of een goede slaap willen tijdens shiftwerk. Verder geeft Start to Sleep ook worshops aan bedrijven voor een beter fysiek en mentaal welzijn van hun personeel.
Start to sleep is gebaseerd op dezelfde therapie die gegeven wordt in een ziekenhuis, slaapkliniek, slaapcentrum of bij een psycholoog. Er wordt dagelijks gewerkt aan het slaapprobleem en je krijgt toegang tot alle info over evidence based slaaptechnieken. Via de app ontvang je dagelijks en stap voor stap alle nodige info en worden de slaapgegevens en de progressie gemonitord. Zo kan er veel snel ingegrepen worden.
Kinderen, jongeren en volwassenen die slaapproblemen hebben.
De behandeling en oplossing van slaapstoornissen, slaapmedicatie helpen afbouwen en burn-outpreventie.
De mogelijkheden van Start tot sleep zijn afhankelijk van het traject. Er is keuze tussen een demotraject, een basic traject en een all-in traject. Bij een all-in traject is sprake van een zeer persoonlijke aanpak. Deze gaat van start met een intakegesprek via een videogesprek. Het slaapdagboek en dagelijkse gewoontes (o.a. drinkgewoontes) worden ingevuld en zeer nauw opgevolgd door de slaapcoach. Er is frequente communicatie tussen hulpverlener en cliënt (mail + videogesprek). Het traject loopt ongeveer 6 weken. Bij afronding van het all-in traject vindt een afrondingsgesprek plaats. Het afgelegde traject blijft te allen tijde beschikbaar voor de cliënt. Je kan het dus indien nodig nog steeds raadplegen. Contact via mail blijft mogelijk. Indien nodig kan een nieuw traject opgestart worden dat beknopter is.
Klik op de afbeeldingen om te vergroten.
‘Helder’ heeft drie betekenissen:
Deze app of website is hierop gescreend en is OK.
‘Toegankelijk’ heeft drie betekenissen:
Deze app of website is hierop gescreend en is OK.
‘Betrouwbaar’ heeft drie betekenissen:
Deze app of website is hierop gescreend en is OK.
Het is niet evident om apps of websites in je begeleidingspraktijk te integreren. Inspirerend materiaal hiervoor vind je in de mediatheek van www.onlinehulp-vlaanderen.be.
Er is geen rechtstreekse informatie voor hulpverleners, maar uit de online training kunnen hulpverleners handvaten en adviezen meenemen naar de praktijk.
Wil je werken met Start to Sleep vanuit je eigen praktijk?
Ben jij psycholoog, psychotherapeut of arts én wil je graag patiënten helpen om beter te leren slapen vanuit je eigen praktijk?