Zanzu biedt info in woord en beeld over lichamelijke gezondheid, seksuele gezondheid en seksualiteit. Via artikels is de informatie gebundeld rond thema’s en subthema’s. De teksten zijn eenvoud geschreven en voorzien van afbeeldingen. Veel woorden en beschrijvingen kunnen ook voorgelezen worden. Alle info is beschikbaar in 14 verschillende talen. In verschillende talen kunnen teksten voorgelezen worden.
Tenslotte verwijst de website door naar relevante organisaties, gelinkt aan de (sub)thema’s.
voor professionals en voor iedereen die op een laagdrempelige manier (anderstalige) mensen wil informeren over thema’s rond lichamelijke gezondheid en seksualiteit.
laagdrempelige info verschaffen over seksuele gezondheid voor mensen die geen of moeilijk Nederlands kunnen. Daarmee probeert Zanzu (ook) professionals of anderen te ondersteunen die met deze doelgroep in gesprek willen gaan.
Zanzu is verdeeld in 6 hoofthema's :
Elk thema heeft verschillende deelthema’s met artikels.
Je kan ook zelf zoeken via de zoekfunctie.
De informatie in de artikels is geschreven in korte teksten in eenvoudige taal. Ze worden vergezeld van duidelijke afbeeldingen, met een beschrijving van wat er te zien is. Je kan die tekst ook laten voorlezen.
Je vindt er een woordenboek met vertalingen van woorden rond lichaam en seksuele gezondheid in het Frans, Engels, Arabisch, Bulgaars, Duits, Spaans, Farsi, Pools, Portugees, Roemeens, Russisch, Albanisch, Turks.
Alle tekst …
Bij sommige artikels vind je informatie van zinvolle organisaties die hulp kunnen bieden over die specifieke onderwerpen. Die adressen vind je ook in de hulpgids.
De artikels kunnen afgedrukt worden, bijvoorbeeld om mee te geven aan cliënten of patiënten.
Klik op de afbeeldingen om te vergroten.
‘Helder’ heeft drie betekenissen:
Deze app of website is hierop gescreend en is OK.
‘Toegankelijk’ heeft drie betekenissen:
Deze app of website is hierop gescreend en is OK.
‘Betrouwbaar’ heeft drie betekenissen:
Deze app of website is hierop gescreend en is OK.
Het is niet evident om apps of websites in je begeleidingspraktijk te integreren. Inspirerend materiaal hiervoor vind je in de mediatheek van www.onlinehulp-vlaanderen.be.
Er is meer informatie te vinden voor professionals. Je vindt er onder andere een nieuwsbrief, tips voor gebruik website, tips voor gesprekken, info over interculturele communicatie, vorming en materiaal. Je vindt er ook een filmpje met informatie over de werking van de website.
Een getuigenis over werken met Zanzu: