You will find 9 tools to use with children, youngsters, parrents or other social workers.
This can be used for informing, referring, bridging assistance, during self-guidance...
Met ‘How are you?’ kan je makkelijk bijhouden hoe je je voelt.
'Ik ben geen kind meer' geeft tips aan tieners met het Downsyndroom om hen te helpen omgaan met verschillende thema’s uit het dagelijks leven.
Praten met een professionele hulpverlener van het JongerenAdviesCentrum via een chat-gesprek.
De keuzehulp geeft houvast bij een ongeplande zwangerschap. Je vindt er betrouwbare informatie, verdiepende opdrachten en waar je naartoe kan voor meer hulp. Gratis én anoniem.
LifeCity helpt kinderen van 6 tot 12 jaar om te uiten waar ze mee zitten en hoe ze zich voelen. Al die info kan dienen als ondersteuning van individuele begeleidingsgesprekken.
MATCHeN ondersteunt hulpverleners in hun communicatie met anderstaligen.
MoodSpace is een plek voor studenten met informatie, tips en zelfhulp om emotionele problemen het hoofd te bieden.
Via de Sorrybox kan je op eenvoudige manieren werken aan herstel na een conflict … vooral ook voor kinderen of jongeren met een lagere sociale ontwikkeling of een taalachterstand.
Digitale tools om kinderen en jongeren te ondersteunen
Game(L)over laat jongeren stilstaan bij de plaats van gamen in hun leven én geeft hun ouders tips om hierover in gesprek te gaan.
Give a Day matcht hulpvragen en aanbod. Zowel buurten, gemeenten, organisaties en verenigingen kunnen er hun aanbod voor vrijwilligers lanceren. En als burger kan je op die manier op zoek naar vrijwilligerswerk dat bij je past.
Glinsterhulp is een online platform speciaal voor iedereen die een kind mist en die op een eenvoudige, veilige manier wil verbinden met lotgenoten.
‘ik beslis’ wil jongeren, ouders en leerkrachten sensibiliseren omtrent privacy en gegevensbescherming en hierbij concrete informatie aanbieden.
Rustbox helpt kinderen, jongeren en hun begeleiders om je stressniveau te regelen en de spanningsopbouw te verlagen.
Stress Autism Mate ondersteunt mensen met een autismespectrumstoornis in het omgaan met de dagelijks ervaren stress.
Warme William wil de mentale veerkracht bij jongeren bevorderen door hen concrete tips en tricks te leren rond luistervaardigheden.