Favorietenpagina 'Zorg aan Zee'

WZC De Boarebreker & WZC Lacourt

In een woonzorgcentrum zijn er verschillende mogelijkheden om hulp te krijgen van digitale apps. Er zijn veel disciplines die hiervan gebruik kunnen maken.

Hier is er een onderverdeling gemaakt voor logopedie, mentaal welzijn, info rond kanker, rust, digitaal wijzer worden en hulp bij depressie en/of verslaving.

Per onderdeel staat er een korte uitleg met apps. Als je erop klikt krijg je meer informatie over de app zelf en hoe je die kan gebruiken.

Hopelijk kan dit een hulp zijn binnen uw organisatie, veel succes!

Kankerinfo

In de organisatie zijn er altijd bewoners aanwezig die kanker hebben. Hier is er vaak veel onwetendheid rond en met hulp van deze apps kan er verandering in komen. Ook hebben bewoners vaak familieleden die kanker hebben, hierbij kunnen de apps hen ook helpen door te informeren.

Rust

Mensen komen terecht in een woonzorgcentrum omdat ze niet meer alleen kunnen wonen, of de zorg te zwaar is voor de mantelzorgers. Mensen die dus in een woonzorgcentrum komen wonen zijn vaak minder mobiel en kunnen hierdoor minder bewegen. Uit onderzoek blijkt dat als je minder beweegt, ook minder moe bent en hierdoor slechter in slaap valt of slaapt in het algemeen. Hieronder staan er enkele apps om de slaap van de bewoners te bevorderen en ook tips voor mindfulness en meditatie.

Digitaal wijzer worden

Bewoners in een woonzorgcentrum hebben een grote verandering meegemaakt in de digitalisering. Bewoners zijn nog niet vaak bezig met een smartphone / tablet ... Hieronder is er een app te vinden dat meer uitleg kan geven over de werking en de bewoners ook op weg kan zetten om 'digitaal wijzer te worden'. Als bewoners wijzer worden in de digitale wereld is er meer mogelijkheid om contact te houden met familieleden, vrienden, kennissen… Dit kan ook een positieve invloed hebben op het mentale welzijn van de bewoner.

Hulp bij depressie en / of verslaving

Volgens onderzoek komt depressie heel vaak voor bij mensen met dementie. Hieronder is een app te vinden die ondersteuning kan bieden voor mensen die kampen met depressie. In WZC 'De Boarebreker' is en afdeling voor mensen met een psychische kwetsbaarheid. Hier wonen ook bewoners die kampen met een alcoholverslaving. Deze app kan ook ondersteuning bieden voor hen.